Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2024.

Karitsan karetta grillissä

Kuva
  Esivalmistelujen jälkeen grillattu karitsan kare valmistuu todella nopeasti ja maistuu herkulliselta. Varaa karetta niin, että jokaiselle ruokailijalle tulee 3 - 4 kyljystä. Marinadi: Oliiviöljyä 1 dl Tuoretta rosmariinia Soijakastiketta 2 rkl Suolaa Mustapippuria Lisäksi tarvitsee yhden valkosipulin. Leikkaa kare kyljyksiksi. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset ja laita kyljykset marinoitumaan jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mutta aina parempaa, jos antaa olla yön yli. Valmistele grilli niin, että on mahdollisimman kuuma. Laita ensin puolitetun valkosipulin puoliskot grilliin. Hetken kuluttua lisää kyljykset ja grillaa niitä noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Ennen tarjoilua hiero kyljyksiä grillatuilla valkosipulin puolikkailla. Tarjoile grillatut karitsan kyljykset kuumana esimerkiksi  peruna-oliivisalaatin  tai  Pisto Murcianon  kera.

Turskaa ja kasviksia

Kuva
 Bacalao con sanfaina on perinteinen ruoka kataloniasta. Sanfaina tunnetaan Espanjassa paremmin pistona ja Ranskassa ratatouillena. Turskan ja kasvisten maut sopivat harmoonisen hyvin yhteen. Ainekset neljälle: Turskafilettä noin puoli kiloa 1 dl vehnäjauhoja 1 iso sipuli 2 tomaattia Punainen paprika Munakoiso Pieni kesäkurpitsa 4 kpl valkosipulin kynsiä Tuoretta persiljaa Oliiviöljyä Suolaa Valmista ensin kala. Leikkaa turskasta sopivan kokoisia paloja ja pyöritä ne kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä kuumaksi ja lisää kalanpalat ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin. Laita kalat imeytymään talouspaperi päälle ja mausta suolalla. Kuori ja pilko munakoiso. Lisää kuutioiden päälle suolaa ja pyörittele palat vehnäjauhossa. Paista paloja samassa öljyssä kuin turskat kypsentyivät noin 10 minuuttia. Siirrä kuutiot syrjään. Pilko paprika ja sipulit ja lisää pannulle samaan öljyyn, missä turskat on paistettu. Kuullota noin 5 minuuttia ja lisää pilkottu kesä

Kasvis-riisitimbaali

Kuva
  Kasvis-riisitimbaali on erinomainen ja täyttävä lisuke esimerkiksi kalalle ja äyriäisille. Ainekset neljälle, 1,5 dl riisiä 1 dl valkoviiniä 50 g parmesaaniraastetta 1 porkkana 1 sipuli 50 g herneitä 1 tomaatti Kesäkurpitsaa n. neljännes oliiviöljyä Tuoretta persiljaa 0,5 l kasvislientä Suolaa Mustapippuria Kuori porkkana ja sipuli ja kuutioi kaikki kasvikset hyvin pieniksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää kasvikset, paista noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita. Lisää vähitellen kasvislientä sekoittaen koko ajan niin kauan kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi silputtu persilja, parmesaani, mustapippuri ja suola ja sekoita ainekset huolellisesti. Aseta pyöreä leivontamuotti lautaselle ja painele massa tiiviiksi haarukalla muottiin. Näin timbaali pysyy hyvin muodossaan, kun muotti poistetaan. Viimeistele annos persiljalla.