Kinkkukroketit - Croquetas de jamón

 


Erilaiset kroketit ovat hyvin tyypillisiä espanjalaisia tapaksia ja pinnalta rapsakka sekä kermaisen pehmeä sisus kuuluu kaikkiin kroketteihin.

Ainekset:

150 g kinkkua

150 g ilmakuivattua kinkkua (jamón serrano)

8 dl täysmaitoa

50 g voita

100 g vehnäjauhoja

1 salottisipuli

Ripaus muskottipähkinää

Tarvittaessa suolaa, kinkku on itsessään suolainen

Öljyä friteeraukseen

Vehnäjauhoja

Kananmuna

Korppujauhoja

Valmistus:

Laita maito ja kinkku kattilaan ja kiehauta nopeasti. Näin maitoon saadaan kinkun aromi. Jäähdytä ja pilko kinkut hienoksi. Kuullota pannulla hienonnettu salottisipuli voissa ja siivilöi sekaan vehnäjauhot. Kypsennä noin viisi minuuttia.

Lisää maito seokseen vähitellen niin, että muodostuu tasainen taikina. Lisää suikaloidut kinkut ja muskottipähkinä. (sekä halutessa suola) Siirrä taikina kulhoon ja peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin yön yli vetäytymään.

Seuraavana päivänä pyöritä taikinasta palloja, pyöräytä ensin vehnäjauhoissa, seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa kuumassa öljyssä pienissä erissä, että öljy pysyy kuumana ja nosta valmiit kroketit talouspaperin päälle imeytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Tarjoile krokettien kanssa esimerkiksi Ensalada rusa tai espanjalaista perunamunakasta

Kommentit