Nimestään huolimatta tällä espanjalaisella tapaspöydän perusannoksella ei ole mitään tekemistä venäläisen ruokakulttuurin kanssa. Tuhdista salaatista riittää pienempikin annos, jos tapaksia on useampia. Tästä määrästä riittää noin neljälle hengelle:
Kaksi perunaa
Porkkana
Kaksi kananmunaa
Herneitä noin 100g
Puoli purkkia tonnikalaa
noin 250g. majoneesia
Sardellifileitä
Vihreitä oliiveja n. 100g
![]() |
Keitä porkkana ja perunat kypsiksi. Jätä mielummin hieman koviksi, kuin ylikypsiksi. Keitä myös kanamunat reilu 10 minuuttia ja herneet suolaliemessä muutaman minuutin.
Kun kaikki ovat jäähtyneet tarpeeksi, niin pilko perunat, porkkanat ja osa oliiveista sekä munan valkuaiset. Sekoita kulhossa ja lisää vielä tonnikala sekä majoneesi.
Anna maustua jääkaapissa tunti tai pari ja sen jälkeen tee joko pienellä 8-10cm muotilla kakkuset annoslautasille. Jos ei muotteja löydy, niin joku kipponen riittää tai oma mielikuvitus.
Koristele annokset lopuksi munan keltuaisten muruilla, sardellifileillä sekä lopuilla oliiveilla.
¡Que aproveche!
![]() |
Kommentit
Lähetä kommentti