Ensalada rusa

 


Nimestään huolimatta tällä espanjalaisella tapaspöydän perusannoksella ei ole mitään tekemistä venäläisen ruokakulttuurin kanssa. Tuhdista salaatista riittää pienempikin annos, jos tapaksia on useampia. Tästä määrästä riittää noin neljälle hengelle:

Kaksi perunaa

Porkkana

Kaksi kananmunaa

Herneitä noin 100g

Puoli purkkia tonnikalaa 

noin 250g. majoneesia

Sardellifileitä

Vihreitä oliiveja n. 100g

Keitä porkkana ja perunat kypsiksi. Jätä mielummin hieman koviksi, kuin ylikypsiksi. Keitä myös kanamunat reilu 10 minuuttia ja herneet suolaliemessä muutaman minuutin.

Kun kaikki ovat jäähtyneet tarpeeksi, niin pilko perunat, porkkanat ja osa oliiveista sekä munan valkuaiset. Sekoita kulhossa ja lisää vielä tonnikala sekä majoneesi.

Anna maustua jääkaapissa tunti tai pari ja sen jälkeen tee joko pienellä 8-10cm muotilla kakkuset annoslautasille. Jos ei muotteja löydy, niin joku kipponen riittää tai oma mielikuvitus.

Koristele annokset lopuksi munan keltuaisten muruilla, sardellifileillä sekä lopuilla oliiveilla.

¡Que aproveche!



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto

Tomaatti-härkisohratto