Gambas al Pil Pil


 Yksi klassikko espanjalaisessa tapaspöydässä ovat valkosipuliset katkaravun pyrstöt.

Helpoin tapa valmistaa annos on suoraan cazuelassa, jolloin voit tarjoilla sen kuumana suoraan pöytään.

Tarvittavat ainekset:

Kolme jättiläiskatkaravun pyrstöä/annos

Oliiviöljyä

Valkosipulia reilusti

Chili

Persiljaa

Suolaa

Savupaprikaa, joko makeaa tai tulista maun mukaan.


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voit käyttää mitä vaan uunin kestävää astiaa, mutta cazuela on kätevä, jolloin annos saadaan suoraan pöytään höyryävän kuumana. Kaada cazuelan pohjalle oliiviöljyä niin, että pohja peittyy reilusti. Leikkaa valkosipulista ohuita siivuja (kaksi kynttä/annos) ja lisää öljyn sekaan. Pilko chili ja lisää joukkoon. Lisää vielä persiljaa ja laita uuniin.

Jos käytät pakastettuja katkaravun pyrstöjä, sulata nopeasti kylmässä vedessä ja kuivaa pyrstöt huolella.

Kun valkosipulit ovat saaneet paahteista väriä, lisää pyrstöt mukaan. Voit kääntää niitä noin kolmen minuutin jälkeen, niin ravut maustuvat kauttaaltaan. Viisi-kuusi minuuttia riittää, että ravut eivät muutu kumimaisiksi.

Ripottele annosten päälle vielä savupaprikaa, hieman merisuolaa ja persiljaa.

Tarjoile tuoreen leivän kera, että kaiken herkullisen öljyn saa myös hyödynnettyä.

¡Que aproveche! 



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto