Lohikranssi

 


Helppo ja herkullinen resepti, joka sopii niin alkupalaksi tai pääruoaksi salaatin kera. Se sopii myös piknikille tai lounaalle ystävien kanssa.Yllätä heidät jollain eri tavalla!

Valmistukseen tarvitset:

Lohta noin 400 grammaa

Mozzarellaraastetta 200 grammaa

Sipuli

Valkosipulia 3 kynttä

Dijon sinappia 4 rkl

Iso pakastelehtitaikina

Mustia oliiveja 100 grammaa

Kanamuna

Suolaa

Mustapippuria

Kuivattua timjamia

Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan ja kauli se mahdollisimman pyöreäksi.

Leikkaa se suikaleiksi kuvan mukaisesti.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla. Lisää nahattomat lohen palat ja paista lähes kypsäksi. Kaada paistos kulhoon, lisää sinappi, suolaa, pippuria, timjamia ja noin 150 grammaa mozzarellaraastetta ja sekoita hyvin. 

Aseta pyöreä kulho uunipellillä olevalle leivinpaperin päälle ja asettele lehtitaikinasuikaleet kuvan mukaan. 


Poista kulho ja asettele lohi-juustoseos renkaaksi lehtitaikinan päälle.


Taittele lehtitaikinasuikaleet seoksen yli ja viimeistele kranssi voitelemalla se kananmunalla, lopuilla mozzarellaraasteella ja ripauta päälle vielä hieman timjamia. 


Kuumenna uuni 180-asteiseksi ja paista lohikranssia 20 minuuttia. 

Syö sellaisenaan tai salaatin kera!





Kommentit

Lähetä kommentti

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto