Helppo ja herkullinen resepti, joka sopii niin alkupalaksi tai pääruoaksi salaatin kera. Se sopii myös piknikille tai lounaalle ystävien kanssa.Yllätä heidät jollain eri tavalla!
Valmistukseen tarvitset:
Lohta noin 400 grammaa
Mozzarellaraastetta 200 grammaa
Sipuli
Valkosipulia 3 kynttä
Dijon sinappia 4 rkl
Iso pakastelehtitaikina
Mustia oliiveja 100 grammaa
Kanamuna
Suolaa
Mustapippuria
Kuivattua timjamia
Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan ja kauli se mahdollisimman pyöreäksi.
Leikkaa se suikaleiksi kuvan mukaisesti.
Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla. Lisää nahattomat lohen palat ja paista lähes kypsäksi. Kaada paistos kulhoon, lisää sinappi, suolaa, pippuria, timjamia ja noin 150 grammaa mozzarellaraastetta ja sekoita hyvin.
Aseta pyöreä kulho uunipellillä olevalle leivinpaperin päälle ja asettele lehtitaikinasuikaleet kuvan mukaan.
Poista kulho ja asettele lohi-juustoseos renkaaksi lehtitaikinan päälle.
Taittele lehtitaikinasuikaleet seoksen yli ja viimeistele kranssi voitelemalla se kananmunalla, lopuilla mozzarellaraasteella ja ripauta päälle vielä hieman timjamia.
Kuumenna uuni 180-asteiseksi ja paista lohikranssia 20 minuuttia.
Syö sellaisenaan tai salaatin kera!
Onpa herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos! Myös maku vastaa ulkonäköä! :)
VastaaPoista