Espanjalainen makkarapata
Vegaaninen versio mausteisesta makkarapadasta maistuu erityisesti talvella ja jos haluaa tehdä oikeasta chorizosta, niin kannattaa käyttää raakamakkaraa.
Ainekset:
Oliiviöljyä
1-2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
4-5 tomaattia
2 laakerinlehteä
1 rkl paprikajauhetta
1 tl harissaa
Mustapippuria
Puoli kiloa perunoita
Kasvisliemikuutio
Paketti Hot chörizo-kasvismakkaroita (Astrid och aporna)
2 rkl persiljaa
Ruohosipulia
Pilko sipulit ja tomaatit, kattilaan reilu loraus oliiviöljyä kuumenemaan ja kuullota hetki sipuleita. Lisää mukaan tomaatit, laakerinlehdet, harissa ja paprikajauhe sekä pyöräytä myllystä mustapippuria. Jätä hautumaan kannen alle noin puoleksi tunniksi kohtuulliseen lämpöön.
Kuori ja pilko perunat ja lisää hautuneen tomaatti-sipuliseoksen joukkoon, murenna sekaan kasvisliemikuutio ja kaada päälle vettä sen verran, että perunat peittyy ja jatka keittämistä.
Pilko makkarat ja paista pannulla niihin kaunis ruskea pinta.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, sekoita joukkoon makkarat ja persilja ja anna kiehua vielä hetki.
Lisää lopuksi vielä reilusti ruohosipulia ja tarjoile sämpylöiden tai patongin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti