Espanjalainen perunamunakas eli Tortilla de patatas

 


Yksi espanjalaisen keittiön klassikoista on Tortilla de patatas, tunnetaan myös nimellä Tortilla Española. Se kuuluu oleellisena osana tapaspöydän antimiin. Yksinkertaisista raaka-aineista huolimatta suussa sulavan herkullista!

Ainekset 4-6 hengen tortillaa varten:

Kanamunia 6 kpl

Kolme perunaa

Sipuli

Oliiviöljyä 3-4 desiä

Suolaa


Kuori ja kuutio perunat ja pilko sipuli. Valitse mielummin pieni paistinpannu, että saat tortillasta paksun ja mehevän. Laita oliiviöljy pannulle ja paista sipulia niin kauan, että se on pehmeää (5-8 minuuttia). Ota sipulit pois haarukalla öljyn seasta ja lisää pannulle perunakuutiot. Friteeraa ne pehmeiksi (15-20 minuuttia). 

Riko munat kulhoon ja sekoita varovasti, mutta älä vispaa! Lisää sekaan sipulit ja perunat ja pyöräytä myllystä suolaa joukkoon. Jätä seisomaan vähintään vartiksi.

Kaada pannulta suurin osa öljystä pois ja kaada seos pannulle. Paista keskilämmöllä. Kun pohja on saanut kauniin värin, niin liu´uta munakas lastan avulla lautaselle. Käännä paistinpannu nurinpäin munakkaan päälle ja kippaa munakas takaisin pannulle. Paista sopivaksi myös toiselta puolelta.

Tarjoile tapaksena tai patongin ja tapenaden kera. 

¡Que aproveche!



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto