Espanjalainen munakoisopaistos - Moxil de berenjenas

 


Tämä munakoisopaistos on keskiaikaisesta alkuperää oleva resepti, joka ei ole kovin tunnettu, ja sillä on omaleimainen nimi: moxil. Tämä sana tulee arabiankielisestä sanasta "musha" (eri aineksista valmistettu täyte). Munakoisoja löytyy ympäri vuoden, mutta loppukesästä on varsinainen sesonki ja sen voi huomata myös hinnasta.

Ainekset:

Munakoisoja reilu kilo, noin 4 kpl

Vuohenjuustoa puolikovaa noin 200 g

3 kananmunaa

100 g korppujauhoja

Sipuli

Hunajaa

Rosmariinia

Oreganoa

Suolaa

Mustapippuria

Oliiviöljyä



Valmistus:

Pilko sipuli ja pese munakoisot, leikkaa päät pois ja pilko kuutioiksi. 

Kuullota sipulia oliiviöljyssä ja lisää munakoisot. Paista noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä sekoittaen. 

Lisää korppujauho ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla ja sekoita huolellisesti. Vatkaa munat ja lisää munakoisojen joukkoon. 

Kaada seos uunivuokaan, ripottele päälle rosmariinia. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele paistoksen päälle tasaisesti. Lisää vielä ohuesti juoksevaa hunajaa juuston päälle ja laita uuniin paistumaan 180 asteeseen noin 20 minuutin ajaksi tai kun juuston väri näyttää hyvältä.

Anna vetäytyä hetki ja nauti!



Kommentit