Iberico-possun secreto


 Ibericon secreto on vähintään possun lihan Rolls-Royce, voisin väittää, että kaikkien liharuokien kingi. Se on helppo valmistaa ja jos haluaa nauttia ainoastaan lihan hienostuneesta mausta, voi jättää ohjeen kastikkeen pois. Toki siitäkin tulee omat sävyt ruokaan, mikä kruunataan täydellisesti ruokaan sopivalla viinillä.

Ainekset neljälle:

0,5 kiloa ibericopossun secretoa

Suolaa

Kastike:

Sipuli

100 g kirsikkahilloa

2 dl punaviiniä

2 rkl tomaattipyreetä

Oksa rosmariinia

Oksa timjamia

Oliiviöljyä


Valmistus:

Vaimistamme ensin kastikkeen, pilkotaan sipuli ja kuullotetaan oliiviöljyssä paistinpannussa. Lisätään punaviini ja annetaan hautua 10 minuuttia.

Lisää pannulle kirsikkahillo, rosmariinin ja timjamin oksa sekä tomaattipyree ja jatka paistamista keskilämmöllä toiset 10 minuuttia.

Siivilöi kastike.

Lisää pannulle possun secreto, joka on sulatettu jos on pakaste, sekä otettu huoneen lämpöön vähintään pari tuntia ennen ennen kypsennystä.

Tarjoile ibericon secreto joko sellaisenaan tai kastikkeen kera ja lisukkeeksi perunoita jossain muodossa. Fritattuihin perunoihin maistuu lisäkkeenä aurinkokuivattu tomaattikastike



Kommentit