Konjakilla liekitetyt katkaravut
Konjakilla liekitetyt katkaravut, Langostinos al coñac on hieman erilainen tapa tarjota katkarapuja. Valmistus on hyvin yksinkertainen, mutta lopputulos on täynnä makuja, kun vain rapujen kypsennysaika on sopiva. Kypsiä, vaan ei ylikypsiä.
Ainekset:
Puolisen kiloa kokonaisia katkarapuja, myös isot pyrstöt käy
3 valkosipulin kynttä
1 tl chililastuja
Kourallinen tuoretta persiljaa
Puolikas luomusitruunasta
Oliiviöljyä
Puoli desiä konjakkia tai brandya
Mustapippuria myllystä
Valmistus:
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita paistinpannu levylle, keskisuurelle lämmölle.
Kuori ja pilko valkosipulit. Lisää pannulle oliiviöljyä niin, että pohja peittyy, lisää valkosipulit ja chililastut, sekä muutama pyöräys myllystä pippuria. Sekoita, kunnes valkosipulit alkavat saamaan väriä. Nosta levyn lämpötila maksimiin ja lisää sulatetut katkaravut pannulle. Paista 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Ota sytytin valmiiksi ja kaada konjakki rapujen päälle. Nosta paistinpannu pois liesituulettimen alta ja sytytä alkoholi palamaan. Kun liekit sammuu, laita pannu vielä hetkeksi levylle ja raasta sitruunan kuorta katkaravuille.
Asettele ravut tarjoiluastiaan ja viimeistele persilijasilpulla.
Tarjoiluehdotus esimerkiksi Salaattiveneiden ja kuivan valkoviinin esim Albariño tai Godello ovat aina erinomaisia valintoja äyriäisten kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti