Gazpacho

 


Espanjasta kylmiä keittoja löytyy lukuisia erilaisia, mutta kylmä tomaattikeitto, Gazpacho on varmasti kuuluisin, eikä suotta. Helteisen sään lounaana se sammuttaa niin nälän kuin janon.

Se sopii myös alkuruoaksi ja ohjeesta saat sitä neljälle tai pääruokana kahdelle. Keittoon tarvitset:

Puoli kiloa kypsiä tomaatteja

Puolikkaan vihreän paprikan

Puolikkaan kurkun

Yksi valkosipulin kynsi

Siivun vaaleaa leipää

1dl oliiviöljyä

4 rkl (sherry)viinietikkaa

Suolaa


Aloita keiton valmistus kalttaamalla tomaatit. Keitä kattilassa vettä, tee ristiviilto tomaattien pohjaan ja keitä noin 20 sekunttia. Nosta tomaatit kylmään veteen hetkeksi ja näin saat kuoren helposti irti.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja hienoksi.

Laita keitto jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi ja nauti kylmänä tuoreen leivän ja esimerkiksi tapenaden kera.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto