Gazpacho
Espanjasta kylmiä keittoja löytyy lukuisia erilaisia, mutta kylmä tomaattikeitto, Gazpacho on varmasti kuuluisin, eikä suotta. Helteisen sään lounaana se sammuttaa niin nälän kuin janon.
Se sopii myös alkuruoaksi ja ohjeesta saat sitä neljälle tai pääruokana kahdelle. Keittoon tarvitset:
Puoli kiloa kypsiä tomaatteja
Puolikkaan vihreän paprikan
Puolikkaan kurkun
Yksi valkosipulin kynsi
Siivun vaaleaa leipää
1dl oliiviöljyä
4 rkl (sherry)viinietikkaa
Suolaa
Aloita keiton valmistus kalttaamalla tomaatit. Keitä kattilassa vettä, tee ristiviilto tomaattien pohjaan ja keitä noin 20 sekunttia. Nosta tomaatit kylmään veteen hetkeksi ja näin saat kuoren helposti irti.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
Laita keitto jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi ja nauti kylmänä tuoreen leivän ja esimerkiksi tapenaden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti