Tapenade
Jos etsit vaihtelua vaalean leivän päälliseksi, kannattaa ehdottomasti maistaa tapenadea. Se on nopea ja helppo valmistaa ja jos jätät sardellin pois siitä, se on myös vegaanista.
Tarvitset vain:
Mustia oliiveja n. 100 grammaa
Aurinkokuivattua tomaattia öljyssä n. 50 grammaa
Kapriksia n. 30 grammaa
Pieni valkosipulin kynsi
Timjamia tuoreena noin ruokalusikallinen
Oliiviöljyä
(Sardelli tai anjovissiivu)
Laita kaikki ainesosat korkeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa notkistamaan seosta.
Tapenade säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa ainakin viikon, joten sitä voi tehdä kerralla myös reilumman määrän.
Herkullisia tapaksia saat siitä helposti levittämällä kerroksen ohuen patonkisiivun päälle, lisää nokare majoneesia ja pikku tomaatti.
Kommentit
Lähetä kommentti