Tapenade

 


Jos etsit vaihtelua vaalean leivän päälliseksi, kannattaa ehdottomasti maistaa tapenadea. Se on nopea ja helppo valmistaa ja jos jätät sardellin pois siitä, se on myös vegaanista.

Tarvitset vain:

Mustia oliiveja n. 100 grammaa

Aurinkokuivattua tomaattia öljyssä n. 50 grammaa

Kapriksia n. 30 grammaa

Pieni valkosipulin kynsi

Timjamia tuoreena noin  ruokalusikallinen

Oliiviöljyä

(Sardelli tai anjovissiivu)


Laita kaikki ainesosat korkeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa notkistamaan seosta.

Tapenade säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa ainakin viikon, joten sitä voi tehdä kerralla myös reilumman määrän.

Herkullisia tapaksia saat siitä helposti levittämällä kerroksen ohuen patonkisiivun päälle, lisää nokare majoneesia ja pikku tomaatti.




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto