Mermelada de cebolla eli sipulimarmeladi
Sipuli ja marmeladi eli välttämättä tule ensimmäisenä mieleen samassa lauseessa, mutta tämä lisuke on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kokemus. Lopputulokseen ei tarvita valtavasti sokeria, niin kuin yleensä marmeladin kohdalla, vaan sipulin ja suolan pitkä kypsennysaika tuo makeuden esiin.
Tarvitset aineksiksi:
mielummin makeita sipuleita, esim neljä isoa salottisipulia
Suolaa 1 rkl
Oliiviöljyä 2 rkl
Sokeria 2 rkl
Balcamicoa 3rkl
Timjamia
Kuumenna valurautapannulla öljy ja lisää pilkottu sipuli sekä suola. Anna kypsentyä hyvin miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia välillä sekoitellen.
Lisää sokeri ja balsamico ja anna hautua pannulla edelleen noin vartti. Lopuksi lisää vielä timjamia. Voit tehdä myös isomman annoksen, sillä marmeladi säilyy jääkaapissa suljetussa purkissa hyvin.
Käytä marmeladia sellaisenaan tuoreen leivän kanssa ja ehdottomasti kannattaa kokeilla sinihomejuuston kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti