Mermelada de cebolla eli sipulimarmeladi

 


Sipuli ja marmeladi eli välttämättä tule ensimmäisenä mieleen samassa lauseessa, mutta tämä lisuke on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kokemus. Lopputulokseen ei tarvita valtavasti sokeria, niin kuin yleensä marmeladin kohdalla, vaan sipulin ja suolan pitkä kypsennysaika tuo makeuden esiin.

Tarvitset aineksiksi:

mielummin makeita sipuleita, esim neljä isoa salottisipulia

Suolaa 1 rkl

Oliiviöljyä 2 rkl

Sokeria 2 rkl

Balcamicoa 3rkl

Timjamia


Kuumenna valurautapannulla öljy ja lisää pilkottu sipuli sekä suola. Anna kypsentyä hyvin miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia välillä sekoitellen.

Lisää sokeri ja balsamico ja anna hautua pannulla edelleen noin vartti. Lopuksi lisää vielä timjamia. Voit tehdä myös isomman annoksen, sillä marmeladi säilyy jääkaapissa suljetussa purkissa hyvin.

Käytä marmeladia sellaisenaan tuoreen leivän kanssa ja ehdottomasti kannattaa kokeilla sinihomejuuston kanssa.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto