Keitto on hyvin tavanomainen tapa Espanjassa syödä mereneläviä myös jouluna ja tämäkin resepti perustuu pitkälti tähän perinteeseen. Valmistus ei ole nopea, mutta palkitsee tekijän vaivan uskomattomalla makujen harmonialla.
Ainekset:
Sipuli
Purjo
1 valkosipulin kynsi
Punainen paprika
Tomaattimurskaa purkillinen tai 3 pilkottua tomaattia
1 rkl makeaa savupaprikajauhetta
Litra kalalientä
0,25 gr sahramia
150 gr sinisimpukoita
150 gr isoja katkarapuja
150 gr valkoista kalaa (itse käytin kuhaa)
Oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
Tuoretta persiljaa
Valmistus:
Keiton valmistus alkaa kuullottamalla vihanneksia oliiviöljyssä. Lisää kattilan pohjalle reilusti oliiviöljyä, pilkotut sipulit ja paprika ja kuullota noin 20 minuuttia.
Lisää tomaatit tai tomaattimurska ja savupaprikajauhe ja anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia.
Lisää kalaliemi ja nippu tuoretta persiljaa ja anna kiehua hiljalleen vielä kymmenen minuuttia.
Hienonna keitos sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi keitos.
Lisää hienonnettu sahrami.
Kuumenna siivilöity keitos ja lisää valkoviini. Lisää pilkottu kala, sinisimpukat ja katkaravut ja anna kiehua muutama minuutti niin, että kala on kypsentynyt.
Keiton hienostuneeseen makuun sopii erinomaisesti hienostuneen makuinen valkoviini.
Käytin ohjeessa sinisimpukan lihaa, mutta annoksesta saa näyttävämmän, jos käyttää sinisimpukoita kuorineen, tosin syötävyys kärsii.
Que aproveche!


Kommentit
Lähetä kommentti