Pimientos rellenos a la murciana - Täytetyt paprikat murcialaisittain

 


Espanjalaisessa keittiössä paprikat ovat isossa osassa ja erilaiset täytetyt paprikat kuuluvat koko Espanjan keittiöön. Tämä resepti on tyypillinen erityisesti Murcian maakunnassa.

Se on helppo ja nopea valmistaa ja ah, niin maukas!

Ainekset neljälle:

2 punaista paprikaa

2 keltaista paprikaa

200 g pakasteherneitä

1 dl tomaattikastiketta

n. 200 g chorizoa

8 kananmunaa

Suolaa

Oliiviöljyä


Valmistus:

Pese paprikat, halkaise ne kahtia ja poista siemenet ja kaikki valkoiset osat paprikasta. 

Laita ne uuninkestävään vuokaan ja paahda 10 minuuttia 180 asteisessa uunissa.

Keitä herneitä noin 3 minuuttia miedossa suolavedessä.

Kuutio chorizo.

Lisää paprikoiden sisään vuoron perään herneitä ja chorizokuutioita. Lisää lopuksi tomaattikastiketta kaikille puolikkaille. 

Tee lusikalla syvennys täytteiden keskiosaan ja lisää varovasti kananmuna jokaiselle paprikan puoliskolle.

Paahda 180 asteisessa uunissa, kunnes kananmunat ovat hyytyneet, noin 20 minuuttia. 

Lisää myllystä ripaus suolaa


Qué aproveche! Chorizon mausteiseen makuun sopii hyvin kevyen mausteinen viini, Monastrell rypäleistä valmistetuista viineistä löytyy samoja sävyjä, onhan se kotoisin samalta seudulta.

Kommentit