Kaupoissa on nyt runsaasti tarjolla erilaisia kurpitsoja ja valikoima kannattaa hyödyntää vaikkapa tämän herkullisen ja helposti uunissa valmistuvan reseptin ohjeella.
Ainekset kahdelle:
150 g vuohen tuorejuustoa
1,5 dl ruokakermaa
2 valkosipulin kynttä
2 tl kuivattua timjamia
50 g pinjansiemeniä
Valmistus:
Halkaise myskikurpitsa kahteen osaan ja poista siemenet. Kaiverra hedelmäliha osittain pois ja pilko pieniksi suupaloiksi ja aseta takaisin koverrettuun kurpitsaan.
Kuori ja pilko valkosipuli hienoksi. Sekoita vuohen tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi, lisää sekaan valkosipuli ja timjami. Kaada seos puoliksi molempien kurpitsan puolikkaiden päälle.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja aseta kurpitsat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa noin 50-60 minuuttia riippuen vähän kurpitsojen koosta.
Aseta paistinpannu levylle ja kuumenna keskilämmölle. Lisää tilkka oliiviöljyä ja lisää pinjansiemenet pannulle tasaisesti. Anna paahtua tasaisesti välillä sekoitellen.
Kun kurpitsat ovat kypsät, annostele pinjansiemenet puolikkaiden päälle ja tarjoile heti.
Viinivinkiksi sopii kuiva ja hedelmäinen rosee viini, jonka maku on tasapainossa ruoan maun kanssa ja kuiva viini tasapainottaa vuohenjuuston rasvaisuutta.
¡Buen provecho!


Kiitos jälleen reseptistä. Blogistasi löytyy aina helmiä kun omat ideat ovat kadoksissa. Se, että raaka-aineet ovat helposti hankittavissa on niin huippu homma.
VastaaPoistaKiitos Nina palautteesta! Kiva, että olet löytänyt blogin ja saanut hyötyä resepteistä. Mukavaa syksynjatkoa!
Poista