Albóndigas de bacalao - Turskapyörykät

 


Kalapyörykät ovat terveellistä ja kevyttä ruokaa, mutta valitettavasti einespyörykät ovat pääsääntöisesti melko ikäviä koostumukseltaan ja maultaan, mutta kotitekoiset ovat aivan eri maata ja niiden valmistaminen käy melko nopeasti ja helposti. Näitä kannattaa tehdä kerralla enemmän ja pakastaa sopivan kokoisiin kerta-annoksiin.

Ainekset turskapyöryköihin:

300 g turskaa

3 kananmunaa

60 g korppujauhoja

2 valkosipulin kynttä

Tuoretta persiljaa

Muutama sahramin luotti

20 g pinjan siemeniä

Suolaa

Oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus:

Pilko turska mahdollisimman pieneksi. Turskan lihan on helposti hajoavaa, joten tästä on etua hienontamisessa. Pilko valkosipulit ja ja persilja mahdollisimman hienoksi ja lisää turskan sekaan. Lisää korppujauho, kananmunat, hienonnettu sahrami, pinjan siemenet ja mausta suolalla. Sekoita taikina huolella. Jätä lepäämään noin puoleksi tunniksi kannella peitettynä.

Muotoile taikinasta pyöryköitä ja kypsennä airfryeirilla, rasvakeittimellä tai paistinpannulla reilussa öljyssä. Pyörykät ovat kypsiä, kun niiden pinta on saanut kauniin värin.

Syö sellaisinaan vaikka tapaksina tai muun ruoan lisukkeena.



Kommentit