Espanjalainen maalaisleipä - Pan de campo

 


Espanjalainen maalaisleipä on helppo valmistaa ja onnistua, sekä herkullista sellaisenaan tai vaikkapa pinchojen pohjana.

Ainekset kahteen leipään:

500 g vehnäjauhoja

10 g mallasjauhoja

Reilu teelusikallinen suolaa

2,5 dl vettä

20 g tuorehiivaa

1 annos lihafondia

Valmistus:

Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä lihafondi. Vaivaa taikinaa, kunnes se vaikuttaa tasaiselta, eikä ole kovin tarttuvaista. Peitä taikinapallo liinalla ja anna levätä puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa uudelleen ja muotoile leivistä pyöreät. Nosta leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja peitä uudelleen liinalla. Kun leivät ovat kohonneet noin kaksinkertaiseksi kooltaan, paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Pincho tai pintxo, kuten Baskimaalla sanotaan, on vastine espanjalaiselle tapakselle. Hyvin yleisesti pincho (suomeksi lävistys) on leivän päälle koottu suupala, missä eri ainekset pysyy kasassa tikun avulla. 



Kommentit