Ohjeen löysin El Pais-lehden sivustolta ja otsikko Crema de marisco, un clásico que nunca muere eli klassikko joka ei koskaan kuole, kertoo jo paljon. Kermaisen täyteläinen maku syntyy ilman kermaa, vaikka sitä on lopputuloksesta vaikea uskoa.
Ainekset:
200 g katkaravun pyrstöjä
50 g simpukoita (itse käytin säilöttyjä venussimpukoita, mutta varmasti myös muut toimii.)
2-3 porkkanaa
1 purjo
1 sipuli
Reilu ruokalusikallinen tomaattipyrettä
Siivu vaaleaa leipää
1 dl kuivaa sherryä
Puoli litraa äyriäislientä (tee itse, osta valmista tai korvaa kalaliemellä)
Suolaa
Oliiviöljyä
Tuoretta persiljaa
Valmistus:
Kuori porkkanat, pilko ne ja sipuli sekä purjo. Lisää kattilaan loraus oliiviöljyä sekä pilkotut kasvikset ja kuullota. Mausta suolalla ja lisää pyree, pilkottu leipäsiivu ja reilu puolet katkaravun pyrstöistä, joista on poistettu kuori. Lisää vielä sherry ja äyriäisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Sen jälkeen soseuta sauvasekoittimella hienoksi.
Kuumenna pannulla öljyssä loput ravun pyrstöt ja simpukat. Annostele lautaselle ja lisää päälle kermainen äyriäisseos. Viimeistele tuoreella persiljalla.
Myös tähän äyriäisruokaan sopii täydellisesti albariño ja Veiga da Princesa olikin oiva vaihtoehto tuomaan raikkautta ja hapokkuutta kermaiseen keittoon.
Kommentit
Lähetä kommentti