Menestra kasviskeitto

 


Menestra de verduras murciana on todella herkullinen keitto, jonka maku tulee tuoreista kasviksista. Keitto myös rakentuu melko omalaatuisesti. Kasvikset kypsennetään erikseen ja liemi valmistetaan erillään.

Ainekset:

Puolikas kukkakaali

1-2 perunaa

Iso porkkana

Nauris

Sipuli

100 g herneitä

100 g papuja

Kananmuna

Jamón Serranoa maun mukaan

Liemi:

350 g paahdettua paprikaa (säilyke)

2 isoa tomaattia

4 valkosipulin kynttä

2 tl suolaa



Valmistus:

Kypsennä kukkakaali, perunat, nauris ja sipuli, esimerkiksi höyryttämällä. Herneet ja pavut tulee ryöpätä 2-3 minuuttia, jos käyttää pakasteita. 

Paahda halkaistut punaiset paprikat uunissa tai valmista säilykkeestä. Laita kattilaan paprikat, pilkotut tomaatit ja valkosipulit sekä suola ja lisää vettä melko niukasti. Kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan. Keitä, kunnes kaikki ainekset vaikuttavat pehmeiltä. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi liemi.

Vatkaa kananmuna tasaiseksi ja silppua Serranokinkku hienoksi.

Rakenna annos lisäämällä liemi lautaselle ja seuraavaksi kypsät kasvikset. Lisää vatkattu kananmuna annoksiin ja Serranokinkku.

Tarjoile patongin ja raikkaan ja hyvin viilennetyn roseeviinin kera.



Kommentit