Menestra de verduras murciana on todella herkullinen keitto, jonka maku tulee tuoreista kasviksista. Keitto myös rakentuu melko omalaatuisesti. Kasvikset kypsennetään erikseen ja liemi valmistetaan erillään.
Ainekset:
Puolikas kukkakaali
1-2 perunaa
Iso porkkana
Nauris
Sipuli
100 g herneitä
100 g papuja
Kananmuna
Jamón Serranoa maun mukaan
Liemi:
350 g paahdettua paprikaa (säilyke)
2 isoa tomaattia
4 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
Valmistus:
Kypsennä kukkakaali, perunat, nauris ja sipuli, esimerkiksi höyryttämällä. Herneet ja pavut tulee ryöpätä 2-3 minuuttia, jos käyttää pakasteita.
Paahda halkaistut punaiset paprikat uunissa tai valmista säilykkeestä. Laita kattilaan paprikat, pilkotut tomaatit ja valkosipulit sekä suola ja lisää vettä melko niukasti. Kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan. Keitä, kunnes kaikki ainekset vaikuttavat pehmeiltä. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi liemi.
Vatkaa kananmuna tasaiseksi ja silppua Serranokinkku hienoksi.
Rakenna annos lisäämällä liemi lautaselle ja seuraavaksi kypsät kasvikset. Lisää vatkattu kananmuna annoksiin ja Serranokinkku.
Tarjoile patongin ja raikkaan ja hyvin viilennetyn roseeviinin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti