Marinera on yksi tunnetuimmista alkupaloista ja tapaksista Murcian seudulla. Rapsakan baagelin päälle lisätään salaattia ja anjovis. Murciassa on yleisesti tarjolla myös Marinero, missä anjoviksen tilalla on boqueron, etikalla kypsytetty sardellifile, sekä Bicicleta, missä kalaa ei ole lainkaan.
Marinera on hieman haastellinen syödä, mutta erittäin herkullinen.
Ainekset:
250 g perunoita
1 kananmuna
70 g tonnikalaa
1 porkkana
1/2 maustekurkku
1 dl majoneesia
Anjoviksia oliiviöljyssä
Bagelin ainekset:
300 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 1,5 dl vettä
10 g tuorehiivaa
Valmistus:
Keitä perunat ja porkkana kypsäksi ja kananmuna kovaksi. Pilko melko hienoksi ja sekoita tonnikalan, pilkotun maustekurkun sekä majoneesin kanssa. Sekoita tasaiseksi salaatiksi.
Liota hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää muut bagelin ainekset ja vaivaa taikina yleiskoneella huolellisesti. Lisää tarvittaessa vettä/jauhoja, että saat taikinasta helposti kaulittavaa ja mikä ei tartu sormiin.
Kauli taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi palaksi ja leikkaa siitä noin sentin levyisiä nauhoja. Pyöritä nauhoista pyöreitä kämmenten alla ja muotoile siitä kapea soikio ja nosta leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Peitä liinalla ja anna levätä 1,5 tuntia. Esilämmitä uuni 180 asteiseksi ja paista kullanruskeiksi. Bageleista kuuluu tulla rapsakoita.
Kasaa Marinera ja nauti vaikka kylmän rosee viinin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti