Munakoisokroketit ovat herkullista sormisyötävää ja mainio lisä tapaspöydän antimiin. Pinnalta rapsakat ja sisältä suussasulavan kermaiset kroketit sopii dipattavaksi aioliin.
Ainekset kroketteihin:
Munakoiso
75 g raastettua cheddaria
Kananmuna
Valkosipulin kynsi
1 rkl kuivattua persiljaa
Korppujauhoja
Suolaa
Mustapippuria
Öljyä friteeraukseen
Valmistus:
Kääri munakoiso muovikelmuun ja laita mikroaaltouunin 12 minuutiksi täydellä teholla. Anna jäähtyä rauhassa, ennen kuin poistat muovin. Vatkaa kevyesti kananmuna ja laita puolet siitä kulhoon ja lisää juustoraaste, persilja ja purista valkosipuli sekaan. Halkaise munakoiso ja poista hedelmäliha lusikalla. Tarvittaessa hienonna veitsellä pienemmäksi ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita ja viilennä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia, jotta massa on helpompi käsitellä.
Laita loput kananmunasta lautaselle ja toiselle lautaselle korppujauho. Muotoile taikinasta sopivan muotoisia kroketteja, pyöräytä kananmunassa kauttaaltaan ja seuraavaksi korppujauhoissa. Anna kuivahtaa hetken sillä välin kun öljy kuumia kattilassa. Nosta reikäkauhalla kroketit kaksi kerrallaan öljyyn ja kypsennä kauniin värisiksi. Nosta valmiit kroketit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
Helpon aiolin ainekset:
Kananmuna
2 dl oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
1 tl sinappia
1 tl sitruunan mehua
1 tl suolaa
Aiolin valmistus:
Kaikkien ainesten tulisi olla huoneen lämpöisiä. Riko kananmuna kapeaan kulhoon ja lisää sitruunan mehu, sinappi, suola ja purista valkosipulin kynsi sekaan. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä pohjalla niin kauan, että majoneesi alkaa muodostua. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylös. Aioli on valmis!
Kommentit
Lähetä kommentti