Empedrado - Valkopapu-riisipata

 


Empedrado on perinteinen espanjalainen resepti, mistä löytyy erilaisia versioita eri alueilta. Toisaalla siihen lisätään turskaa tai kania, mutta tämä on kasvisversio ja myös vegaaninen.

Ainekset neljälle:

Valkoisia papuja (säilyke) 225 g

Pyöreäjyväistä riisiä (Bomba) 400 g

Peruna

Sipuli

Vihreä paprika

Valkosipulin kynsiä 6

Kypsä tomaatti raastettuna

1 rkl makeaa savupaprikajauhetta

Sahramia

Laakerinlehti

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Oliiviöljyä

8 dl vettä



Valmistus:

Kuori peruna ja pilko pieneksi. Paista niitä valkosipulien kanssa tilkassa oliiviöljyä, kunnes saavat hieman väriä. Nosta sivuun kattilasta. Lisää samaan öljyyn hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika ja kuullota viisi minuuttia. Lisää raastettu tomaatti ja paprikajauhe. Jatka kuullottamista kunnes seos paksuuntuu, noin viisi minuuttia. 

Lisää valutetut pavut, peruna ja valkosipulit sekä muutama säie sahramia murskattuna. Lisää vielä riisi ja laakerinlehti sekä vesi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 20 minuuttia ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Herkullisen hienostuneen, mutta melko miedon makuisen padan kanssa sopii tarjottavaksi pehmeä, ei liian hapokas valkoviini.



Kommentit