Varma kevään merkki on parsojen ilmestyminen kauppojen hyllylle ja niin odotettu parsakausi käynnistyy. Loistavan liiton parsan kanssa muodostaa ilmakuivattu Jamon Serrano sekä tietysti Hollandaise kastike. Tässä todella helpon ja herkullisen annoksen ohje. Nauti niin alkuruokana kuin brunssilla.
Ainekset:
Vihreää parsaa kolme/annos
Paketti Jamon Serrano kinkkua
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Hollandaise-kastiketta, myös aioli sopii hyvin.
Valmistus:
Laita uuni kuumeneen 225 asteeseen. Huuhtele parsat huolella ja taita varresta puumainen osuus pois. Pyöräytä myllystä mustapippuria parsojen päälle. Muodosta parsoista 3-4 parsan nippuja, riippuen niiden paksuudesta. Levitä työtasolle kinkun siivu viistoon ja pyöräytä parsanipun ympärille. Aseta uunivuokaan niput ja lorauta oliiviöljyä jokaisen nipun päälle. Kuumenna uunissa 10-12 minuuttia. Jos parsat ovat paksuja, parin minuutin esikeittäminen voi olla paikallaan.
Tarjoile Hollandaise-kastikkeen tai aiolin kera. Viinilehden vuoden valkoviiniksi 2025 valitsema Valmiñor oli oiva kumppani annoksien kanssa. Varmasti myös muut Albariñot sopivat hyvin.
Kommentit
Lähetä kommentti