Tämä hieman eksoottinen ohje kiinnitti huomioni eräällä espanjalaisella ruokafoorumilla ja päätin, että tuota on ihan pakko kokeilla. Intuitio osui oikeaan ja tätä tulee tehtyä taatusti myös useammin.
Ainekset kahdelle:
Iso munakoiso tai kaksi pienempää
100 g vehnäjauhoja
50 g korppujauhoja
n. 0.75 dl vettä
Valkosipulijauhetta maun mukaan
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Persiljaa
Valmistus:
Pese ja kuivaa munakoiso ja pistele kuoreen reikiä veitsellä kauttaaltaan. Kääri muovikelmun sisään ja laita mikroaaltouuniin 8 minuutin ajaksi täydellä teholla. Anna jäähtyä ennen kuin otat kelmun pois.
Kuori munakoiso, mutta jätä kara paikalleen. Se helpottaa myöhemmin käsittelyä. Puristele sen jälkeen noin sentin paksuiseksi.
Sekoita jauhot ja mausta suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja hienonnetulla persiljalla. Sekoita ja lisää vesi vähitellen, että saat tasaisen taikinan, joka on sopivan notkeaa.
Pyöräytä munakoiso molemmin puolin taikinassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Kuumenna reilu määrä öljyä pannulla ja paista molemmin puolin kauniin väriseksi. Tämä tapahtuu melko nopeasti ja ruoka on valmis, sillä munakoiso on jo kypsä.
Tomaattisalsa
Ainekset:
5 kypsää tomaattia
Porkkana
Sipuli
Suolaa
Sokeria
Oliiviöljyä
Valmistus:
Pese ja pilko tomaatit, kuori ja pilko porkkana sekä sipuli. Lisää kattilaan loraus oliiviöljyä ja kasvikset ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla ja painele sauvasekoittimella muutaman kerran seosta niin, että kasvikset rikkoutuvat.
Nauti kuumana munakoison kera.
Kommentit
Lähetä kommentti