Friteeratut katkaravun pyrstöt ovat herkullista naposteltavaa. Niiden kanssa sopii erinomaisesti kotitekoinen alioli ja Albariño-rypäleestä valmistettu galicialainen valkoviini.
Ainekset:
300 g jättikatkaravun pyrstöjä
Vehnäjauhoja
Lager-olutta
Kurkumaa
Suolaa
Öljyä friteeraukseen
Persiljaa viimeistelyyn
Valmistus:
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jauhot ja olut keskenään niin, että siitä muodostuu sopivan paksuinen taikina. Lisää ripaus suolaa. Katkaravut ovat itsessään hieman suolaisia, joten varovaisuus on hyväksi suolan määrässä. Kurkumaa tuomaan väriä juuri sen verran, että taikina näyttää hyvältä.
Kuumenna öljy kattilassa. Kasta katkaravut yksitellen taikinassa pyrstöstä kiinni pitäen ja pudota kattilaan. Kerralla kannattaa friteerata noin neljä pyrstöä, että öljy pysyy kuumana. Nosta reikäkauhalla kauniin värin saaneet pyrstöt talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Helppo aioli resepti:
2 valkosipulin kynttä
Kananmuna
1,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
Suolaa
Ripaus valkopippuria
Kuori ja pilko valkosipulin kynnet muutamaan osaan. Mittaa ainekset kapeaan kulhoon ja paina sauvasekoitin pohjaan ennen kuin käynnistät sen. Kun seos alkaa muodostua aiolin olomuotoon, nosta sekoitin erittäin hitaasti ylös sen edelleen käydessä. Aioli on nyt valmista!
Kommentit
Lähetä kommentti