Murcialainen salaatti - Mojete murciano
Ruokaisa murcialainen salaatti sopii hyvin kevyeksi lounaaksi.
Ainekset kahdelle:
1 purkki (400g) säilyketomaatteja. Esim. Mutti pomodoro San Marzano
1 purkki tonnikalaa oliiviöljyssä
Puolikas makeasta sipulista
3 kananmunaa
Mustia oliiveja
Suolaa
Valmistus:
Keitä kananmunia 10 minuuttia ja jäähdytä. Siivilöi säilyketomaatista liemi. Ota liemi talteen jos pidät tomaattimehusta, sillä se maistuu erinomaiselta.
Pilko tomaatit ja aseta tarjoiluastiaan pohjalle. Seuraavaksi tonnikala öljyineen. Pilko sipuli ja lisää salaattiin. Jos käytät tavallista sipulia, laita sipulisiivut kulholliseen kylmää vettä kymmeneksi minuutiksi. Tämä vie pois kirpeyttä ja terävyyttä.
Kuori kananmunat ja lohkoa neljään osaan. Lisää ne salaattiin oliivien kanssa. Pyöräytä myllystä vähän suolaa ja halutessa kevyt loraus oliiviöljyä.
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään murcialaisia päärynätomaatteja, mutta niitä en ole löytänyt suomalaisista kaupoista. San Marzano tomaatit ovat vastaavia maultaan.
Kommentit
Lähetä kommentti