Merluza con berberechos - Kummeliturskaa sydänsimpukoiden kera
![]() |
Kummeliturska on herkullinen ja terveellinen kala, joten on suorastaan ihme, että sitä on niin vaikeaa löytää suomalaisista kaupoista. Sattumalta huomasin kaupan pakastehyllystä paketin. (Findus)
Tarveaineet neljälle:
360 g kummeliturskaa (1 paketti)
60 g sydänsimpukoita (Voi löytyä erikoisliikkeistä säilykkeenä. Voi korvata myös sinisimpukoilla)
3 kpl valkosipulin kynsiä
0,5 dl valkoviiniä
0,5 tl tulista savupaprikajauhetta
Merisuolaa
Sipulipeti:
3 isoa sipulia
1 rkl makeaa savupaprikajauhetta
Oliiviöljyä
Perunat:
4 perunaa
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Valmistus:
Ota kala sulamaan edellisenä iltana.
Pilko sipulit renkaiksi. Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja kuumenna. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää lopuksi savupaprika ja suola ja sekoita hyvin.
Pilko perunat siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää reilusti oliiviöljyä. Kypsennä perunat keskilämmöllä kypsiksi välillä käännellen niin, että kaikki siivut ovat öljyssä osan aikaa. Nosta kypsät perunasiivut talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyy pois ja mausta suolalla.
Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Nosta kalafileet pellille leivinpaperin päälle ja mausta suolalla. Laita kypsentymään uuniin 10 minuutin ajaksi.
Pilko valkosipulit siivuiksi ja pannulle kypsentymään oliiviöljyyn. Valuta sydänsimpukat ja lisää valkosipulien joukkoon. Lisää savupaprika ja valkosipuli ja anna kiehua hieman kasaan.
Kokoa annos. Nosta kalafile sipulipedin päälle ja kaada simpukka-valkosipuliliemi kalan päälle ja lisää lopuksi perunat.
Täydellinen kumppani annokselle löytyi Go de Godello valkoviinistä.
Kommentit
Lähetä kommentti