Los mejillones al ajillo - Sinisimpukoita valkosipulilla
Sinisimpukat valkosipulilla on mainio alkuruoka tai lisuke tapaspöytään. Äyriäisistä sinisimpukat ovat vielä kohtalaisen hintaisia, kevyttä ja terveellistä syötävää ja ah, niin herkullisia.
Tarvikkeet:
400 gr kuorellisia sinisimpukoita
4 kynttä valkosipulia
Tuoretta persiljaa
Oliiviöljyä
Tulista savupaprikaa
Laakerinlehti
Kastike:
100 gr aiolia
1 rkl sinappia
1 rkl sokeria
50 gr suolakurkkua
Neljännes sipulia
Valmistus:
Tuoreet simpukat pestään huolellisesti. (pakastetut simpukat keitetään paketin ohjeen mukaan) Upota sinisimpukat kiehuvaan veteen laakerinlehden kera ja keitä kunnes simpukat avautuvat. Tämä kestää muutaman minuutin. Poista aukeamattomat simpukat ja irroita muista toinen kuori.
Laita pannulle öljyä ja lisää kuumaan öljyyn ohueksi siivutetut valkosipulit ja paista kunnes saavat hieman paahteista väriä.. Lisää savupaprikaa 1 tl ja hienonnettua persiljaa ja simpukat. Sekoita simpukoita pannussa muutama minuutti.
Hienonna sipuli ja pilko suolakurkku pieneksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Nosta sinisimpukat tarjoiluastiaan ja lisää kastiketta niiden päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti