Los mejillones al ajillo - Sinisimpukoita valkosipulilla

 


Sinisimpukat valkosipulilla on mainio alkuruoka tai lisuke tapaspöytään. Äyriäisistä sinisimpukat ovat vielä kohtalaisen hintaisia, kevyttä ja terveellistä syötävää ja ah, niin herkullisia.

Tarvikkeet:

400 gr kuorellisia sinisimpukoita

4 kynttä valkosipulia

Tuoretta persiljaa

Oliiviöljyä

Tulista savupaprikaa

Laakerinlehti

Kastike:

100 gr aiolia

1 rkl sinappia

1 rkl sokeria

50 gr suolakurkkua

Neljännes sipulia

Valmistus:

Tuoreet simpukat pestään huolellisesti. (pakastetut simpukat keitetään paketin ohjeen mukaan) Upota sinisimpukat kiehuvaan veteen laakerinlehden kera ja keitä kunnes simpukat avautuvat. Tämä kestää muutaman minuutin. Poista aukeamattomat simpukat ja irroita muista toinen kuori.

Laita pannulle öljyä ja lisää kuumaan öljyyn ohueksi siivutetut valkosipulit ja paista kunnes saavat hieman paahteista väriä.. Lisää savupaprikaa 1 tl ja hienonnettua persiljaa ja simpukat. Sekoita simpukoita pannussa muutama minuutti.

Hienonna sipuli ja pilko suolakurkku pieneksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Nosta sinisimpukat tarjoiluastiaan ja lisää kastiketta niiden päälle.

Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Neljä eri tapasta samasta pohjasta

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua