Lohirullat
Lohirullat ovat herkullisia ja helppo valmistaa ja on mainio lisä vaikka joulupöytään.
Ainekset:
150 gr kylmäsavulohta
Puolikas avokado
Puoli purkkia tonnikalaa
Neljännes sipulia hienoksi pilkottuna
Puolikas keitetty kananmuna
Tuoretta persiljaa
3 rkl sitruunan mehua
3 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Koristeluun:
Aiolia
1 tl tulista savupaprikajauhetta
Tuoretta persiljaa
Valmistus:
Keitä kananmuna kovaksi ja pilko pieneksi. Valuta tonnikala ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään lukuunottamatta savulohta.
Leikkaa tuorekelmusta neliskanttinen pala ja lado savulohi sen päälle niin, että reunoille jää muutama sentti tyhjää. Lisää täyte lohen päälle etuosaan ja aloita rullaaminen tuorekelmun avulla. Kun rulla on valmis, niin kierrä paketti tiiviiksi pyörittämällä tuorekelmun päihin jääneet kelmut tiukaksi pötköksi.
Laita pötkylä pakastimeen vähintään pariksi tunniksi, jotta se on helppo leikata siististi siivuiksi.
Sekoita aioli ja paprikajauhe. Koristele siivut aiolilla ja persiljalla.
Koska en huomannut kuvata tuota kasausta, liitän tähän videon, mistä on helpompi havainnoida prosessi, kuin tekstistä, kunnes saan oman videon valmiiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti