Neljä eri tapasta samasta pohjasta
Helppo ja nopea ohje valmistaa erilaisia ja erimakuisia suupaloja illanistujaisiin.
Tarveaineet noin 20 tapakseen:
Patonki
1 purkki tonnikalaa oliiviöljyssä
1 dl aiolia
Puolikkaan luomusitruunan raastettua kuorta
Pieni sipuli
3 tl kuivattua timjamia
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Viimeistelyyn:
Paahdettua paprikaa
Sardellia
Isoja kapriksia
Marinoitua punasipulia
Hienonna sipuli ja valuta tonnikala. Sekoita muut ainekset keskenään, paitsi oliiviöljy ja viimeistelyyn tarvittavat ainekset.
Leikkaa patongista ohuita siivuja, lisää siivuille oliiviöljyä kevyesti ja annostele tonnikalaseos siivujen päälle. Viimeistele tapakset paahdetulla paprikalla, sardellifileillä, kapriksilla ja marinoidulla punasipulilla.
Marinoitu punasipuli:
Yksi iso punasipuli
Oliiviöljyä
Puoli desiä valkoviinietikkaa
1/4 dl sokeria
Laakerinlehti
Suolaa
Mustapippuria
Kuumenna pienessä kattilassa tilkka oliiviöljyä. Lisää siivutettu punasipuli ja kuullota hetki.
Lisää valkoviinietikka, sokeri, laakerinlehti sekä suolaa ja mustapippuria myllystä ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Kommentit
Lähetä kommentti