Neljä eri tapasta samasta pohjasta

 


Helppo ja nopea ohje valmistaa erilaisia ja erimakuisia suupaloja illanistujaisiin. 

Tarveaineet noin 20 tapakseen:

Patonki

1 purkki tonnikalaa oliiviöljyssä

1 dl aiolia

Puolikkaan luomusitruunan raastettua kuorta

Pieni sipuli

3 tl kuivattua timjamia

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Viimeistelyyn:

Paahdettua paprikaa

Sardellia

Isoja kapriksia

Marinoitua punasipulia

Hienonna sipuli ja valuta tonnikala. Sekoita muut ainekset keskenään, paitsi oliiviöljy ja viimeistelyyn tarvittavat ainekset.

Leikkaa patongista ohuita siivuja, lisää siivuille oliiviöljyä kevyesti ja annostele tonnikalaseos siivujen päälle. Viimeistele tapakset paahdetulla paprikalla, sardellifileillä, kapriksilla ja marinoidulla punasipulilla.

Marinoitu punasipuli:

Yksi iso punasipuli

Oliiviöljyä

Puoli desiä valkoviinietikkaa

1/4 dl sokeria

Laakerinlehti

Suolaa

Mustapippuria

Kuumenna pienessä kattilassa tilkka oliiviöljyä. Lisää siivutettu punasipuli ja kuullota hetki.

Lisää valkoviinietikka, sokeri, laakerinlehti sekä suolaa ja mustapippuria myllystä ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti.





Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto