Kampasimpukoita ja kukkakaalikreemiä

 

Herkullisen alkuruoka syntyy kampasimpukoista ja suussa sulavassa kasviskreemistä.

Kuuteen annokseen ainekset,

6 kampasimpukkaa

100 g kukkakaalia

40 g perunaa

20 g purjoa

Oliiviöljyä

1 dl kasvislientä

0,5 dl maitoa

0,5 dl ruokakermaa

Inkivääriä jauheena

Sitruunamehua

Suolaa

Valkopippurijauhetta

Viimeistelyyn:

Ruohosipulia

Pinjan siemeniä

Rusinoita

Brandyä

Pilko kukkakaalista pieniä paloja, kuori peruna ja pilko pienemmäksi sekä purjo hienonnettuna. Lisää kattilaan öljy ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää peruna ja kukkakaali ja jatka kuullottamista viisi minuuttia. Lisää maito ja kasvislientä niin, että kasvikset juuri peittyvät ja keitä niin kauan, että kaikki ainekset ovat pehmeitä soseutettaviksi, noin 10 minuuttia.

Soseuta tehosekoittimella kermaisen tasaiseksi. Lisää ripaus inkiväärijauhetta, purista sekaan muutama tippa sitruunamehua ja hieman suolaa. Lisää tarvittaessa ruokakermaa, jos kreemi tuntuu liian paksulta. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa inkivääriä ja sitruunaa niin, että saat mieleisen lopputuloksen.

Halkaise rusinat puoliksi ja laita pieneen brandytilkkaan maustumaan. Paahda pinjan siemenet ja pilko ruohosipulia pieneksi paloiksi.

Kampasimpukat pitää kuivata huolellisesti ennen paistamista. Ripottele päälle kevyesti valkopippuria ja suolaa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää tilkka oliiviöljyä. Paista simpukat nopeasti molemmin puolin, noin 1-2 minuuttia/puoli, niin että simpukka saa kauniin paistopinnan.

Annostele simpukan kuoreen tai lautaselle ensin kukkakaalikreemiä, sitten paistettu kampasimpukka ja viimeistele annos rusinoilla, pinjan siemenillä sekä ruohosipulilla.

Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto

Tomaatti-härkisohratto