![]() |
Kuuteen annokseen ainekset,
6 kampasimpukkaa
100 g kukkakaalia
40 g perunaa
20 g purjoa
Oliiviöljyä
1 dl kasvislientä
0,5 dl maitoa
0,5 dl ruokakermaa
Inkivääriä jauheena
Sitruunamehua
Suolaa
Valkopippurijauhetta
Viimeistelyyn:
Ruohosipulia
Pinjan siemeniä
Rusinoita
Brandyä
Pilko kukkakaalista pieniä paloja, kuori peruna ja pilko pienemmäksi sekä purjo hienonnettuna. Lisää kattilaan öljy ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää peruna ja kukkakaali ja jatka kuullottamista viisi minuuttia. Lisää maito ja kasvislientä niin, että kasvikset juuri peittyvät ja keitä niin kauan, että kaikki ainekset ovat pehmeitä soseutettaviksi, noin 10 minuuttia.
Soseuta tehosekoittimella kermaisen tasaiseksi. Lisää ripaus inkiväärijauhetta, purista sekaan muutama tippa sitruunamehua ja hieman suolaa. Lisää tarvittaessa ruokakermaa, jos kreemi tuntuu liian paksulta. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa inkivääriä ja sitruunaa niin, että saat mieleisen lopputuloksen.
Halkaise rusinat puoliksi ja laita pieneen brandytilkkaan maustumaan. Paahda pinjan siemenet ja pilko ruohosipulia pieneksi paloiksi.
Kampasimpukat pitää kuivata huolellisesti ennen paistamista. Ripottele päälle kevyesti valkopippuria ja suolaa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää tilkka oliiviöljyä. Paista simpukat nopeasti molemmin puolin, noin 1-2 minuuttia/puoli, niin että simpukka saa kauniin paistopinnan.
Annostele simpukan kuoreen tai lautaselle ensin kukkakaalikreemiä, sitten paistettu kampasimpukka ja viimeistele annos rusinoilla, pinjan siemenillä sekä ruohosipulilla.
Kommentit
Lähetä kommentti