Espanjassa sieniä syödään usein erilaisten tortillojen muodossa, eikä tämä piiras oikeastaan paljoakaan eroa tortillasta.
Tarvittavat ainekset,
300 - 400 g sieniä. Kantarellit kuin herkkusienet tai tatit sopii hyvin.
4 kpl kananmunia
3 dl kermaa
1 pss pakastepinaattia
Sipuli
2 dl juustoraastetta
Pankojauhoja
Voita nokare
Oliiviöljyä
1 tl jauhettua muskottia
Suolaa
Mustapippuria
Juustokastikkeeseen:
1 rkl voita
2 dl kermaa
150 g sinihomejuustoa
50 g juustoraastetta (lampaan maidosta)
2 rkl vehnäjauhoja
Pilko sipuli hienoksi ja kuullota oliiviöljyssä pannussa. Lisää sekaan pilkotut sienet ja paista, kunnes veden muodostus sienistä lakkaa. Lisää pinaatti pannulle.
Sekoita kulhossa munat, juustoraaste ja kerma. Mausta muskotilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää sieni-pinaattiseos ja sekoita.
Voitele vuoka voinokareella ja ripottele pankojauhoja niin, että vuoka peittyy siitä. Kaada seos vuokaan ja laita vuoka uuniin vesihauteeseen. Anna kypsyä 30 minuuttia 180 asteessa. Ota vesihaude pois uunista ja anna piiraan kypsyä vielä 10 minuuttia, minkä jälkeen jäähdytä se hyvin.
Kun piiras on uunissa, valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot ja sekoita huolella. Lisää kerma pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Kiehauta ja jätä hautumaan hiljalleen. Lisää lopuksi juustot ja sekoita tasaiseksi.
Syksyisen sienipiiraan kaveriksi sopii todella erinomaisesti Barahondan Organic Monastrell.
Kommentit
Lähetä kommentti