Herkkusieni-kikhernemuhennos


 Erilaiset muhennokset (potajes) ovat erittäin suosittuja ruokia Espanjassa. Herkkusieni-kikhernemuhennos on hyvä ja herkullinen esimerkki näistä ja sopii myös vegaaneille.

Ainekset neljälle:

Herkkusieniä 200 g

Kikherneitä 320 g

Paprika

Sipuli

Porkkana

Savupaprikajauhe makea 1 rkl

Kasvislientä n. 1 dl

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Timjamia

Kuori ja pilko hienoksi sipuli, porkkana ja paprika. Laita kasari lämpiämään miedolle lämmölle liedelle ja lisää reilu loraus oliiviöljyä. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää porkkanat ja paprikat ja jätä muhimaan noin 20 minuutin ajan. Pilko herkkusienet pieneksi ja lisää kasvisten sekaan.

Lisää suolaa, mustapippuria ja savupaprikajauhe. Anna muhia vielä 10 minuuttia.

Lisää lopuksi kikherneet (esikeitetyt tai valmiit) sekä kasvisliemi ja anna kiehua vielä hiljalleen 15 minuuttia. Mausta lopuksi tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto

Tomaatti-härkisohratto