Peras al vino Päärynöitä viinissä

 


Peras al vino on klassikkojälkiruoka ja kun on maistanut sitä, ei se ole ihme. Suolainen juustokastike kruunaa lopputuloksen.

Ainekset neljään annokseen,

4 päärynää

Reilu litra vettä

4 dl punaviiniä

100 gr sokeria

Kanelitanko

100 gr tuorejuustoa

100 gr sinihomejuustoa

Mintunlehtiä

Kuori päärynät ja leikkaa pohja tasaiseksi niin, että ne pysyvät hyvin pystyssä.

Lisää punaviini kattilaan sokerin ja kanelitangon kanssa ja kiehauta. Aseta päärynät viiniin pystyasentoon ja lisää vettä niin, että päärynät ovat lähes upoksissa. Kannattaa huomioida kattilan koko suht jämptiksi päärynöille, että ne pysyvät pystyssä. Näin karat pysyvät kiinni. Keitä tunti ja nosta päärynät jääkaappiin viilentymään.

Kaada toiseen kattilaan noin 1 dl viini/sokeriliemestä ja sulata molemmat juustot nesteeseen. 

Tarjoile ja viimeistele mintun lehdillä.

Voit tarjoilla myös ilman juustokastiketta vaniljajäätelön kera tai vaikkapa kaikki yhdessä!

Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto