Peras al vino Päärynöitä viinissä
Peras al vino on klassikkojälkiruoka ja kun on maistanut sitä, ei se ole ihme. Suolainen juustokastike kruunaa lopputuloksen.
Ainekset neljään annokseen,
4 päärynää
Reilu litra vettä
4 dl punaviiniä
100 gr sokeria
Kanelitanko
100 gr tuorejuustoa
100 gr sinihomejuustoa
Mintunlehtiä
Kuori päärynät ja leikkaa pohja tasaiseksi niin, että ne pysyvät hyvin pystyssä.
Lisää punaviini kattilaan sokerin ja kanelitangon kanssa ja kiehauta. Aseta päärynät viiniin pystyasentoon ja lisää vettä niin, että päärynät ovat lähes upoksissa. Kannattaa huomioida kattilan koko suht jämptiksi päärynöille, että ne pysyvät pystyssä. Näin karat pysyvät kiinni. Keitä tunti ja nosta päärynät jääkaappiin viilentymään.
Kaada toiseen kattilaan noin 1 dl viini/sokeriliemestä ja sulata molemmat juustot nesteeseen.
Tarjoile ja viimeistele mintun lehdillä.
Voit tarjoilla myös ilman juustokastiketta vaniljajäätelön kera tai vaikkapa kaikki yhdessä!
Kommentit
Lähetä kommentti