Ankanrinta


 Ankanrintaa helpolla tavalla.

Ankan rintapala

Tuoretta timjamia (tai rosmariinia)

Rosee pippuria

Suolaa

Jos käytät pakastetta, laita se sulamaan jääkaappiin jo edellispäivänä. Ennen valmistusta ota rintapala huoneen lämpöön vähintään tunniksi.

Tee nahkaan ristikkäisviiltoja ja laita rintapala kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alas. Laita liesi keskilämmölle ja paista kunnes rasva irtoaa lihasta. Kaada rasva pois pannulta ja lisää lämpöä reilusti. Paista pari minuuttia kovemmalla lämmöllä ja käännä liha. Paista myös toiselta puolelta pari minuuttia niin, että pinta saa vähän väriä. 

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Ota leivinpaperiarkki ja ripottele sille suolaa, roseepippuria ja timjamin oksia. Nosta rintapala mausteiden päälle ja mausta myös päältä samalla tavalla. Kääri rintapala leivinpaperiin ja nosta uunipellille ja paista 10 minuuttia.

Leikkaa liha siivuiksi ja mausta vielä roseepippurilla ja timjamilla, sekä tarjoile lisukkeena kirsikkahilloa.




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto