Punajuuri-herkkusienisalaatti

 


Tämä salaatti sopii niin alkuruoaksi kuin lisukkeeksi vaikkapa kalalle.

Kahteen annokseen ainekset:

3 pientä punajuurta

100 g pieniä herkkusieniä

50 g suolaa

Puoli desiä vettä

Puoli desiä valkoviinietikkaa

Pieni valkosipulin kynsi

Tuoretta tilliä

Tuoretta persiljaa

Inkiväärijauhetta

1 tl sinappia

Oliiviöljyä

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Lisää kulhoon niiden päälle vesi, valkoviinietikka ja kourallinen suolaa ja jätä maustumaan jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.

Valmista maustekastike sienille. Hienonna persilja, tilli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Lisää inkiväärijauhe, sinappi ja loraus öljyä ja sekoita hyvin.

Valuta herkkusienet ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla ja sekoita mausteseoksen kanssa.

Keitä punajuuret. Ota yksi pois keitinvedestä, ennen kuin on ihan kypsä. Se leikataan ohuiksi siivuiksi ja paahdetaan reilussa öljyssä, kunnes muuttuu rapeaksi. Imeytä lastuista öljy talouspaperiin.

Keitetyt punajuuret murskataan yksitellen painamalla kämmenellä muovikelmun välissä, tämä estää lipsahdukset. Nosta murskattu punajuuri kuumalle pannulle lastalla ja paista nopeasti. Nosta sitten annoslautaselle ja annostele päälle herkkusienet ja paistetut lastut.

Ensalada de remolacha con champiñones on valmis nautittavaksi joko kuumana tai kylmänä.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto