Punajuuri-herkkusienisalaatti
Tämä salaatti sopii niin alkuruoaksi kuin lisukkeeksi vaikkapa kalalle.
Kahteen annokseen ainekset:
3 pientä punajuurta
100 g pieniä herkkusieniä
50 g suolaa
Puoli desiä vettä
Puoli desiä valkoviinietikkaa
Pieni valkosipulin kynsi
Tuoretta tilliä
Tuoretta persiljaa
Inkiväärijauhetta
1 tl sinappia
Oliiviöljyä
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Lisää kulhoon niiden päälle vesi, valkoviinietikka ja kourallinen suolaa ja jätä maustumaan jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
Valmista maustekastike sienille. Hienonna persilja, tilli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Lisää inkiväärijauhe, sinappi ja loraus öljyä ja sekoita hyvin.
Valuta herkkusienet ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla ja sekoita mausteseoksen kanssa.
Keitä punajuuret. Ota yksi pois keitinvedestä, ennen kuin on ihan kypsä. Se leikataan ohuiksi siivuiksi ja paahdetaan reilussa öljyssä, kunnes muuttuu rapeaksi. Imeytä lastuista öljy talouspaperiin.
Keitetyt punajuuret murskataan yksitellen painamalla kämmenellä muovikelmun välissä, tämä estää lipsahdukset. Nosta murskattu punajuuri kuumalle pannulle lastalla ja paista nopeasti. Nosta sitten annoslautaselle ja annostele päälle herkkusienet ja paistetut lastut.
Ensalada de remolacha con champiñones on valmis nautittavaksi joko kuumana tai kylmänä.
Kommentit
Lähetä kommentti