Paistettua vesimelonia ja sardellia

 


Suolaisen ja makean liitto toimii myös tässä makuyhdistelmässä erinomaisesti.

Ainekset:

Sardellifileitä (itse suosin Ortizin valmistamia) tai esim. kylmäsavulohta

Caviart tai aitoa mätiä

Puolikkaan appelsiinin mehu

Kuivattua rakunaa

Yksi tähtianis

Vesimeloni

Tilliä

Oliiviöljyä

Suolaa

Yhdistä appelsiinin mehu, rakuuna, tähtianis ja ripaus suolaa ja sekoita.

Leikkaa vesimelonista alle sentin paksuisia siivuja ja noin sardellifileiden mittaisia. Jos siemeniä on paljon, niin poista helpoimmin irroitettavat pinnasta. Kaada mehu siivujen päälle ja laita jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

Paista vesimelonit kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä, kunnes pinta on hieman paahtunut.

Valmista annos lautaselle lisäämällä sardellifileet melonien päälle ja viimeistele annokset caviartilla ja tuoreella tillillä.

Valmistin osan annoksista kylmäsavulohesta, mikä on myös hyvä vaihtoehto.






Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto