Paistettua vesimelonia ja sardellia
Suolaisen ja makean liitto toimii myös tässä makuyhdistelmässä erinomaisesti.
Ainekset:
Sardellifileitä (itse suosin Ortizin valmistamia) tai esim. kylmäsavulohta
Caviart tai aitoa mätiä
Puolikkaan appelsiinin mehu
Kuivattua rakunaa
Yksi tähtianis
Vesimeloni
Tilliä
Oliiviöljyä
Suolaa
Yhdistä appelsiinin mehu, rakuuna, tähtianis ja ripaus suolaa ja sekoita.
Leikkaa vesimelonista alle sentin paksuisia siivuja ja noin sardellifileiden mittaisia. Jos siemeniä on paljon, niin poista helpoimmin irroitettavat pinnasta. Kaada mehu siivujen päälle ja laita jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
Paista vesimelonit kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä, kunnes pinta on hieman paahtunut.
Valmista annos lautaselle lisäämällä sardellifileet melonien päälle ja viimeistele annokset caviartilla ja tuoreella tillillä.
Valmistin osan annoksista kylmäsavulohesta, mikä on myös hyvä vaihtoehto.
Kommentit
Lähetä kommentti