Marinoidut sinisimpukat

 


Marinoidut sinisimpukat eli Mejillones en escabeche on kotoisin äyriäisistään tunnetusta Galician alueelta.

Ainekset:

1 kilo sinisimpukoita

1,5 dl oliiviöljyä

0.5 dl sherryviinietikkaa

1 tl mietoa savupaprikajauhetta

0.5 tl tulista savupaprikajauhetta

Laakerinlehti

Suolaa

Mustapippuria

Pese simpukat huolellisesti ja höyrytä kattilassa tilkassa vettä, kunnes aukeavat. Poista aukeamattomat simpukat. Kaada öljy toiseen kattilaan ja kypsennä simpukat öljyssä noin 5 minuuttia. Siivilöi simpukat öljystä ja laita kattila öljyineen takaisin liedelle. Lisää etikka, noin desi vettä ja mausteet ja keitä 10-15 minuuttia. Jäähdytä ja lisää simpukat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Voit antaa marinoitua myös yön yli.

Asettele simpukat tarjoiluastiaan ja lorauta hiukan marinadia päälle.

Tarjoile laadukkaan Albariñon kera, vaikkapa osana äyriäiskattausta.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto