Galicialaiset kampasimpukat
Vieiras a la gallega eli kampasimpukat galicialaisittain on erinomainen tapa valmistaa kampasimpukat paikalliseen tapaan ja saat siitä herkullisen makumatkan Espanjan luoteisimpaan osaan maata.
Ainekset kahdeksalle kampasimpukalle,
8 kampasimpukkaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl korppujauhoja
1 dl kuivaa valkoviiniä
(4cl orujoa) valinnainen
1 rkl tuoretta persiljaa
Sitruunamehua n. 1 rkl
Oliiviöljyä 3 rkl
1 tl mietoa savupaprikajauhetta
Ripaus kanelijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Avaa simpukankuoret ja puhdista ne huolellisesti syötäväksi kelpaamattomista osista. Irroita oranssinväriset mätipussit ja purista sitruunamehua simpukoiden päälle. Jos valmistat ruoan pakastesimpukoista, sulata ne ohjeen mukaan, kuivaa huolellisesti talouspaperilla ja purista päälle sitruunamehu.
Kuullota molemmat sipulit oliiviöljyssä. Lisää hakattu persilja ja pilkotut mätipussit. Mausta paprikalla, kanelilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kattilaan valkoviini ja orujo, jos käytät sitä ja kiehauta.
Puhdista simpukankuoret huolella ja voitele ne oliiviöljyllä. Laita simpukat kuoreen, jaa kastike tasan niille ja ripottele päälle korppujauho. Kuumenna 180-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
This is my first visit to your virtual kitchen and I'm staying here. We will also keep in touch on IG.
VastaaPoistaGalicia has excellent gastronomy, based on the quality of its products.
This recipe is delicious, 😋😋 and something very important, easy to make.
Happy Thursday.🙂
Thanks for visiting and commenting. I hope you find some good tips here! 🙂
Poista