Galicialaiset kampasimpukat

 


Vieiras a la gallega eli kampasimpukat galicialaisittain on erinomainen tapa valmistaa kampasimpukat paikalliseen tapaan ja saat siitä herkullisen makumatkan Espanjan luoteisimpaan osaan maata.

Ainekset kahdeksalle kampasimpukalle,

8 kampasimpukkaa

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 rkl korppujauhoja

1 dl kuivaa valkoviiniä

(4cl orujoa) valinnainen

1 rkl tuoretta persiljaa

Sitruunamehua n. 1 rkl

Oliiviöljyä 3 rkl

1 tl mietoa savupaprikajauhetta

Ripaus kanelijauhetta

Suolaa

Mustapippuria

Avaa simpukankuoret ja puhdista ne huolellisesti syötäväksi kelpaamattomista osista. Irroita oranssinväriset mätipussit ja purista sitruunamehua simpukoiden päälle. Jos valmistat ruoan pakastesimpukoista, sulata ne ohjeen mukaan, kuivaa huolellisesti talouspaperilla ja purista päälle sitruunamehu.

Kuullota molemmat sipulit oliiviöljyssä. Lisää hakattu persilja ja pilkotut mätipussit. Mausta paprikalla, kanelilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kattilaan valkoviini ja orujo, jos käytät sitä ja kiehauta.

Puhdista simpukankuoret huolella ja voitele ne oliiviöljyllä. Laita simpukat kuoreen, jaa kastike tasan niille ja ripottele päälle korppujauho. Kuumenna 180-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Kommentit

  1. This is my first visit to your virtual kitchen and I'm staying here. We will also keep in touch on IG.
    Galicia has excellent gastronomy, based on the quality of its products.
    This recipe is delicious, 😋😋 and something very important, easy to make.
    Happy Thursday.🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for visiting and commenting. I hope you find some good tips here! 🙂

      Poista

Lähetä kommentti

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto