Turskaa äyriäisten kera
Bacalao con mariscos on herkullinen galicialainen kala-äyriäispata, joka valmistuu helposti ja nopeasti.
Ainekset neljälle:
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 tomaattia
1/2 tl tulista savupaprikajauhetta
1 tl makeaa savupaprikajauhetta
Suolaa
Oliiviöljyä
n. 250 g nahatonta turskafilettä
10 kpl kampasimpukan lihaa
Reilu 10 kpl sini- tai venussimpukoita
n. 10 kpl jättikatkaravun pyrstöjä
n. 1,5 dl albariño-valkoviiniä
Kalttaa tomaatit ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja lisää kuoritut ja kuutioidut tomaatit. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja lisää lopuksi suolaa, paprikajauheet ja viini.
Pilko turska sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja levitä uuninkestävän padan pohjalle. Lisää simpukat ja katkaravut ja kaada päälle kastike.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Lisukkeksi sopii hyvin riisi ja herkullisen ruoan makunautinnon täydentää raikas albariño-viini.
Que aproveche!
Kommentit
Lähetä kommentti