Kikherne-chorizopata

 


Herkullinen, perinteinen espanjalainen makkarapata syntyy helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Kuten yleensä pataruuat, myös tämä maistuu seuraavana päivänä vielä paremmalta.

Neljälle tarvittavat ainekset:

0,5 kg kikherneitä

200 g chorizoa

Punainen paprika

Kaksi tomaattia

Sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

1-2 tl makeaa savupaprikajauhetta

1 tl kuminaa

Oliiviöljyä

Tarvittaessa vettä ja suolaa


Valuta kikherneistä suolaliemi, mutta ota se talteen. Jos teet kuivatuista herneistä, talleta myös siitä vesi.

Paista pannulla pilkotut sipulit ja paprika oliiviöljyssä. Kuullota hetki ja lisää pilkotut ja kuoritut tomaatit sekaan. Kalttaamalla saat tomaateista kuoret helposti pois. Jatka kuullottamista noin kymmenen minuuttia ja lisää viipaloitu chorizo.

Jatka paistamista pari minuuttia ja lisää paprikajauhe ja kumina. Sekoita ja lisää kikherneet ja niiden suolaliemi ja lisää tarvittaessa vettä niin, että koostumus on sopivan patamainen. 

Anna kypsyä noin viisitoista minuuttia miedolla lämmöllä ja tarkasta lopuksi suola.

Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto