Hunajaiset katkaravut
Espanjalaisesta klassikosta Gambas al ajillosta muokattu makeampi versio ei häviä makunautinnossa lainkaan serkulleen.
Varaa riittävästi katkarapuja, tapas-annoksiin noin 50g / annos
4 kpl valkosipulin kynsiä
3 rkl soijakastiketta
1/4 dl juoksevaa hunajaa
Oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
Savupaprikajauhetta
Sitruuna
Kuivaa katkaravut huolella ja sekoita muut ainekset kulhossa lukuunottamatta oliiviöljyä ja sitruunaa.
Laita katkaravut maustumaan seokseen noin 10 minuutin ajaksi.
Kuumenna valurautapannu keskilämpöiseksi, lisää oliiviöljyä ja nosta katkaravut tasaiseksi kerrokseksi. Paista pari minuuttia ja käännä ravut ja lisää pannulle kulhosta loput seoksesta katkarapujen päälle.
Paista kypsäksi, jaa annoksiin ja purista sitruunamehua päälle. Nauti kuumana.
Kommentit
Lähetä kommentti