Hunajaiset katkaravut


 Espanjalaisesta klassikosta Gambas al ajillosta muokattu makeampi versio ei häviä makunautinnossa lainkaan serkulleen.

Varaa riittävästi katkarapuja, tapas-annoksiin noin 50g / annos

4 kpl valkosipulin kynsiä

3 rkl soijakastiketta

1/4 dl juoksevaa hunajaa

Oliiviöljyä

1 tl chilihiutaleita

Savupaprikajauhetta

Sitruuna

Kuivaa katkaravut huolella ja sekoita muut ainekset kulhossa lukuunottamatta oliiviöljyä ja sitruunaa.

Laita katkaravut maustumaan seokseen noin 10 minuutin ajaksi.

Kuumenna valurautapannu keskilämpöiseksi, lisää oliiviöljyä ja nosta katkaravut tasaiseksi kerrokseksi. Paista pari minuuttia ja käännä ravut ja lisää pannulle kulhosta loput seoksesta katkarapujen päälle. 

Paista kypsäksi, jaa annoksiin ja purista sitruunamehua päälle. Nauti kuumana.

Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto