Avokadokastike vähärasvaiselle kalalle

 


Avokadokastike tuo raikkaan vaihtoehdon paistetun vaalean kalan kaveriksi. Sopii niin turskalle, ahvenelle kuin kaikille muille vähärasvaisille kaloille.

Tarvitset,

1 avokado

2 valkosipulin kynttä

Puolikkaan sitruunan mehu

Tuoretta timjamia

2 dl kaurakermaa tai ruoka tai kuohukermaa

Oliiviöljyä

Suolaa

Paista mieleisillä mausteilla maustetut kalat kuumalla pannulla oliiviöljyssä sopivan kypsiksi. 

Jätä tyhjä pannu miedolle lämmölle ja lisää pilkotut valkosipulit ja muutama timjamin oksa öljyyn maustumaan. Kaada kerma pannulle ja anna kiehahtaa kevyesti.

Lusikoi kypsän avokadon hedelmäliha kulhoon ja purista sitruunan mehu päälle. Kaada kuuma kerma pannulta päälle ja soseuta. Mausta vielä suolalla ja tuoreella timjamilla ja tarjoile heti.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto