Sahramipäärynät

 


Monikäyttöiset sahramipäärynät sopivat nautittavaksi niin Jamón Serranon kanssa tapaksena tai jälkiruokana jäätelön tai vaahtoutuvan vanilijakastikkeen kera.

Ainekset:

1 kg päärynöitä

5 dl vettä

4 dl sokeria

2 kanelitankoa

0,3 g sahramia

0,5 tl kardemummaa


Kuori päärynät ja mittaa kaikki muut ainekset reiluun kattilaan ja kiehauta. Laske lämpötilaa ja lisää päärynät mukaan ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Nosta päärynät kannelliseen lasipurkkiin ja lisää lientä niin, että purkki tulee täyteen. Jäähdytä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään vuorokaudeksi.




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto