Grilliperunat ja sitruuna-aiolia

 


Grillikausi ja uudensadon perunat voi loistavasti yhdistää tällä ohjeella.

Ainekset noin neljälle ruokailijalle:

500g uusia perunoita

Marinadi:

5rkl oliiviöljyä

3rkl sitruunamehua

1rkl hunajaa

suolaa

Sitruuna-aioli:

1dl majoneesia

1rkl sitruunamehua

Puoli rkl sinappia

1 valkosipulin kynsi

Keitä pestyt perunat kypsiksi, mutta ei liian pehmeiksi.

Valmista tällä välin marinadi sekoittaen ainekset. Lisää kuumat perunat marinadiin välillä sekoittaen ja jätä maustumaan vähintään tunniksi.

Valmista aioli sekoittaen ainekset ja murskattu valkosipuli.

Laita marinoituneet perunat vartaisiin ja grillaa kunnes perunat ovat saaneet kauniin, paahtuneen värin. Voit myös valella niitä grillaamisen aikana ylijääneellä marinadilla.

Lisää lopuksi aiolia perunoille ja viimeistele raastetulla sitruunan kuorella ja sormisuolalla.





Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto