Tortillitas de camarones

 


Tämän Cadizille tyypillisen ruoan nimeäminen suomeksi on vähän haastavaa. Tortillita viittaa pieneen omelettiin, mutta tässä ei käytetä lainkaan kananmunaa. Ehkäpä katkarapulettuset olisi sopiva käännös.

Herkulliset tortillitat ovat helppo valmistaa ja niistä voi tehdä aterian salaatin kera tai osaksi tapaksia tai sellaisenaan illanistujaisiin. 

Ohjeesta syntyy noin 12 lettusta.

Katkarapuja 150g

Vehnäjauhoja 100g

Kikhernejauhoja 100g

Yksi sipuli

Kourallinen persiljaa

Ripaus suolaa

Kylmää vettä 250ml

Oliiviöljyä paistamiseen

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on noin normaalin lettutaikinan paksuista. Lisää hienonnettu sipuli ja persilja. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään hyvin pieniä paikallisia katkarapuja, mutta jos käytät pakastekatkarapuja, ne kannattaa vielä puolittaa ennen seokseen lisäämistä. Anna taikinan seisahtaa jääkaapissa tunnin ajan ennen paistamista.

Paista letut reilussa öljyssä molemmin puolin rapsakoiksi ja kauniin värisiksi. Rapsakkuus saavutetaan, kun et niistä liian paksuja. Valuta myös ylimääräinen öljy ennen tarjoilua.

Nautitaan kuumana esimerkiksi raikkaan oluen kera.





Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto