Salmorejo

 


Espanjassa hyvin suositut kylmäkeitot maistuvat erityisesti kesähelteillä. Salmorejo on yksi suosituimmista kylmäkeitoista. Se on edullinen ja helppo valmistaa ja voit käyttää siihen kuivahtaneita leipiä.

Ainekset neljälle:

1 kilo tomaatteja

200 g vaaleaa leipää

2 dl oliiviöljyä

Sherryviinietikkaa 1 rkl (tai vastaavaa)

Valkosipulin kynsi

Suolaa maun mukaan



Kalttaa aluksi tomaatit. Tomaattien kuoriin tehdään ristiviilto ja laitetaan kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi, jolloin kuoret irtoavat helposti.

Laita kaltatut tomaatit, pienitty leipä ja mittaa muut ainekset tehosekoittimeen ja keitto on hetkessä valmis! Jäähdytä ennen tarjoilua jääkaapissa vähintään tunti.

Valmista keittoa voi tukevoittaa esim. auringonkukan tai muilla siemenillä, keitetyllä munalla tai silputulla ilmakuivatulla kinkulla.

¡Buen provecho!




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto