Salmorejo
Espanjassa hyvin suositut kylmäkeitot maistuvat erityisesti kesähelteillä. Salmorejo on yksi suosituimmista kylmäkeitoista. Se on edullinen ja helppo valmistaa ja voit käyttää siihen kuivahtaneita leipiä.
Ainekset neljälle:
1 kilo tomaatteja
200 g vaaleaa leipää
2 dl oliiviöljyä
Sherryviinietikkaa 1 rkl (tai vastaavaa)
Valkosipulin kynsi
Suolaa maun mukaan
Kalttaa aluksi tomaatit. Tomaattien kuoriin tehdään ristiviilto ja laitetaan kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi, jolloin kuoret irtoavat helposti.
Laita kaltatut tomaatit, pienitty leipä ja mittaa muut ainekset tehosekoittimeen ja keitto on hetkessä valmis! Jäähdytä ennen tarjoilua jääkaapissa vähintään tunti.
Valmista keittoa voi tukevoittaa esim. auringonkukan tai muilla siemenillä, keitetyllä munalla tai silputulla ilmakuivatulla kinkulla.
¡Buen provecho!
Kommentit
Lähetä kommentti