Empanada gallega

 


Galicialainen empanada on herkullinen tonnikalapiiras vaikkapa illanviettoon suolapalaksi. Voit valmistaa sen vaikka edellisenä päivänä, sillä maku sen kun paranee.

Ainekset pellilliseen piirasta:

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja

Oliiviöljyä (voit käyttää täytteen paistamisesta pannun pohjalle jäänyttä öljyä)

1 rkl tomaattipyreetä 

25 g hiivaa

1 dl vettä 

Suolaa

Täyte:

800 g sipulia

1-2 punaista paprikaa

3 prk tonnikalaa öljyssä

1 rkl savupaprikajauhe mieto (dulce)

3 kananmunaa (yksi voiteluun)

Oliiviöljyä

Kuori ja pilko sipulit ja paprikat ja kuullota reilun kokoisella pannulla reilussa öljyssä ja kohtuullisella lämmöllä. Lisää paprikajauhe ja valutetut tonnikalat. Paista vielä muutama minuutti ja lisää maun mukaan suolaa. 

Keitä kaksi kananmunaa.

Liota hiiva desiin kädenlämpöistä vettä. Sekoita jauhot, suola, vesi, tomaattipyree ja oliiviöljyä n.0,5 dl

Vaivaa, kunnes saat joustavan pehmeän taikinan ja voit lisätä jauhoja tai öljyä tarvittaessa. Jaa taikina kahteen osaan ja jätä tunniksi vetäytymään.

Kauli toinen puolikas leivinpaperille pohjaksi. Lisää täyte ja keitetyt kananmunat muruina täytteeseen. Kauli toisesta taikinasta kansi ja voitele munalla. Paista 40 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa kylmänä tai lämpimänä, hyvän viinin kera.




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Pinaatti-kikhernelasagne

Gambas al Pil Pil

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto