Empanada gallega
Galicialainen empanada on herkullinen tonnikalapiiras vaikkapa illanviettoon suolapalaksi. Voit valmistaa sen vaikka edellisenä päivänä, sillä maku sen kun paranee.
Ainekset pellilliseen piirasta:
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
Oliiviöljyä (voit käyttää täytteen paistamisesta pannun pohjalle jäänyttä öljyä)
1 rkl tomaattipyreetä
25 g hiivaa
1 dl vettä
Suolaa
Täyte:
800 g sipulia
1-2 punaista paprikaa
3 prk tonnikalaa öljyssä
1 rkl savupaprikajauhe mieto (dulce)
3 kananmunaa (yksi voiteluun)
Oliiviöljyä
Kuori ja pilko sipulit ja paprikat ja kuullota reilun kokoisella pannulla reilussa öljyssä ja kohtuullisella lämmöllä. Lisää paprikajauhe ja valutetut tonnikalat. Paista vielä muutama minuutti ja lisää maun mukaan suolaa.
Keitä kaksi kananmunaa.
Liota hiiva desiin kädenlämpöistä vettä. Sekoita jauhot, suola, vesi, tomaattipyree ja oliiviöljyä n.0,5 dl
Vaivaa, kunnes saat joustavan pehmeän taikinan ja voit lisätä jauhoja tai öljyä tarvittaessa. Jaa taikina kahteen osaan ja jätä tunniksi vetäytymään.
Kauli toinen puolikas leivinpaperille pohjaksi. Lisää täyte ja keitetyt kananmunat muruina täytteeseen. Kauli toisesta taikinasta kansi ja voitele munalla. Paista 40 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa kylmänä tai lämpimänä, hyvän viinin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti