Brocheta de jamón y vieira
Herkullinen pincho yhdistää ilmakuivatun kinkun ja kampasimpukan hienostuneet maut yhteen.
Neljään pinchoon tarvitset:
Neljä siivua iberico-kinkkua
Neljä kampasimpukkaa
Makea ja kypsä päärynä
Ruokalusikallinen hunajaa
Kuusi ruokalusikallista oliiviöljyä
Salottisipuli
Limen mehua
Suolaa
Valkopippuria
Tuoretta persiljaa
Mausta hyvin kuivatut kampasimpukat ripauksella valkopippuria ja suolaa.
Sekoita kulhossa hunaja ja oliiviöljy ja laita kampasimpukat marinoitumaan.
Ota kampasimpukat pois ja lisää öljy-hunajaseokseen persilja, pilkottu sipuli, ripaus suolaa ja purista limen mehua vähän joukkoon ja aja sauvasekoittimella hienommaksi.
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla molemmin puolin. Noin minuutti / puolisko riittää.
Ota iberico jääkaapista vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Kuori päärynä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Rakenna pincho niin, että kinkun siivu tulee pohjalle ja sitä pyöritetään jokaisen ainesosan väliin. Mausta lopuksi kastikkeella.
Kommentit
Lähetä kommentti